Onze benefiet, wat mag u verwachten?

Op 11/6/2017 is het onze bedoeling jullie "Ons" nieuw project voor te stellen. "Ons" hier te lezen als "van ons allemaal" - sympathisanten van het eerste uur alsook de recent bijgekomen sympathisanten - van alle leeftijden. Ons eerste woord is dan ook "Dank" - Dank jullie voor jullie constante steun al die jaren.

Na de aardbeving 2 jaar geleden organiseerden wij een benefietactie in Hotel Karmel. De door ons jarenlang ondersteunde en verder uitgebouwde school van Panglang leek in de getroffen streek te liggen. Op het ogenblik van de benefietactie was het nog niet geheel duidelijk of er nog iets te redden viel. Bevraging achteraf leerde dat de Panglang heuvel onbewoonbaar verklaard was , de school helemaal met de modder meegesleurd. Gelukkig waren er bijna geen menselijke slachtoffers. De bewoners werden in de ruime omgeving opgevangen door familie , vrienden – terugkeren zal er niet meer inzitten. Toch vinden we troost in de gedachte dat onze steun – meer dan 10 jaar lang – niet zinloos geweest is. Vele kinderen – vooral meisjes – vonden door ons project de weg naar school - hun leven zal er anders uitzien – met meer kansen. Ook onze jaarlijkse medische kliniek ( met dokters en verplegers vanuit Kathmandu ) heeft de basishygiëne erg verbeterd – steeds opnieuw inentingen en medische checks. Speciale zorgen werden verleend aan speciale noden. Zo was er het verhaal van ons jonge tbc patiënte – als verloren opgegeven - die dankzij jullie operaties – genezen werd. Ook werden er heel wat hazenlipoperaties uitgevoerd. Het was goed – veel ervan is blijvend - dank.

De zoektocht naar een nieuw project duurde enkele maanden. We zochten wederom onze lokale Nepalese contacten op.

Ook in Westerlo / Geel ( groep Piet ) is er een groep actief in Nepal acties. Met hun benefiet hadden ze een dorp kunnen voorzien van ijzeren verlichtingspalen . Deze investering veranderde die mensen hun leven. Maar zei Piet … het laatste dorpje hogerop heeft nog niets - 7000 euro … Als groep beslisten wij dit éénmalig project te steunen. De Sherpa’s van het dorp sleurden de palen en de cement naar boven , een grote verandering.

Maar onze zoektocht naar een "echt project" ging verder. We bepaalden als groep dat een echt project volgens ons moet voldoen aan bepaalde criteria:

  • het moet een project “ van ons zijn “ – onze ziel – herkenbaar en toonbaar aan achterban
  • we engageren ons voor een langere periode ( enige garantie dat er iets blijvend overschiet) en
  • het mocht financieel ambitieus zijn maar - natuurlijk wel haalbaar.

Dat we deze criteria naar voor kunnen schuiven hebben we natuurlijk aan jullie te danken – reeds 13 jaar trouwe sympathisanten.

Het nieuwe project kreeg stilaan vorm. De aardbeving heeft veel wezen achtergelaten. Dat de kleine meisjes daarin bijzonder kwetsbaar zijn hoeft geen betoog. Mensenhandelaars die deze kinderen een ongewild eenrichtingsticket richting prostitutie – of niet betaalde arbeidskrachten – in Kathmandu aanbieden lopen daar dik rond. Inge Braecke – al jarenlang daar actief bij CPSC Internationaal overtuigde ons van de noodzaak om in DALAKHA dringend een opvangcentrum op te richten. Het betreft meisjes van de categorie “ armsten der armsten “– zonder ouders – vaak niet meer maagd buiten hun wil en besef – en niet uithuwbaar .. Ze hadden dringend beschermende muren / structuur nodig .Het werd een “ ja “ aan onze kant – er werd goed vooruitgang geboekt – we gaven reeds 20.000 euro voor de bouwwerken .

Dit is "ons project", het is een continu project, een reële uitdaging en financieel ambitieus doch ... als we op jullie steun kunnen blijven rekenen haalbaar. Dank. Dank.

Wil je bovenstaande samen een steunende pint / glasje wijn en een simpele hap voelen in een mooi kader tussen vrienden? Kom dan zeker af!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze projecten en benefietacties.