Resultaat De Warmste Dag 2019

Beste Vrienden van KINN,

Ook in Nepal heeft het Coronavirus toegeslagen. Zoals op vele plaatsen in de wereld zijn het ook daar moeilijke en onzekere tijden. Het officiële aantal Corona slachtoffers is beperkt

maar de cijfers zijn onbetrouwbaar omdat de Nepalese regering geen of onvoldoende middelen heeft om de bevolking te testen. Nepal is zowiezo al een fragiel land qua gezondheidszorg. Of de overheid genoeg steunt biedt aan zijn bevolking is maar de vraag. De mensen die afhankelijk zijn van toerisme of dagloners die hun inkomen kwijt zijn, zijn in overvolle bussen van Kathmandu naar hun dorp gevlucht. 1,5 miljoen mensen hebben zich verspreid over het land wat zorgwekkend is omdat dit wel de perfecte manier was om het virus te verspreiden naar afgelegen dorpen. Gelukkig zijn de medewerkers van het Dolakha opvangtehuis tijdig in gang geschoten met het aanleggen van een stock met levensmiddelen, gascilinders, hygiënisch materiaal en medicatie. Het team kreeg voorlichting en trainings om de kinderen, zichzelf en de bevolking zo goed mogelijk te beschermen. Er werden banners opgehangen en pamfletten uitgedeeld aan de lokale bevolking.

In een vorig schrijven werd gesproken over het installeren van Better Health Care Centers die door KINN mede gefinancierd zouden worden. Door de Corona perikelen zijn deze plannen voorlopig uitgesteld.

We hebben we met de donaties die we in 2019 mochten ontvangen en de steun van de Warmste Dag medewerkers, de emergency voorraad die aangelegd werd, mee bekostigd. Er werd 6000 € euro gedoneerd. We hopen dat na de burgeroorlog, de aardbevingen, de maandenlange blokkades aan de grens van India en Nepal en nu dit vreselijke virus, het Nepalese volk ook hier zal doorkomen. Daarom danken we iedereen die het voorbije jaar de Nepali via KINN gesteund heeft.

Jullie hulp wordt ginder echt geapprecieerd.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze projecten en benefietacties.