Center voor meisjes in Dolakha

Start van een nieuwe samenwerking

CPCS International

Op onze zoektocht naar een project dat in de lijn zou liggen van ons scholenproject in Panglang, kwamen we uit bij Inge Bracke. Inge woont en werkt al lange jaren in Nepal, waar ze ontwikkelingwerk doet voor CPCS International.

Na de desastreuze aardbeving was het ook voor Inge en CPCS International alle hens aan dek. Veel infrastructuur van hun projecten lag tegen de grond, nieuwe problemen doken op. Niet in het minst het drama van kinderen die in de getroffen dropen have en goed en vaak een of twee van hun ouders hadden verloren en nu haveloos en hulpeloos als straatkinderen door de Nepalese hoofdstad Kathmandoe doolden, waarnaar ze waren afgezakt. Soms belandden ze in troosteloze weeshuizen, waar misbruik en mensenhandel nooit veraf is. In nog andere gevallen bleven ze gewoon op straat leven. Vooral voor de meisjes leverde dat schrijnende verhalen op.

Child Protection Centers en Services

De NGO CPCS werd in 2002 opgericht door de Belg Jean-Christophe Ryckmans om tegemoet te komen aan de noden van straatkinderen in Nepal

Opvangtehuis Dolakha

In augustus 2016 mailde Inge. Ze wilde een opvangtehuis voor meisje bouwen in het berggebied rond Dolakha.

De kostenraming voor de bouw van het opvangcentrum, ons medegedeeld door Inge bedroeg zo’n 24.000 euro. Dus dat konden we, na aftrek van de kosten van ons ‘palenproject’ in Dimil, nog net betalen. Aan de slag, dus!

Op 10 oktober 2016 bereikte ons een volgende mail van Inge, 1 maand later volgde nog een mail en tenslotte nog een maand later, het ultieme goede nieuws: het opvangcentrum staat er, alleen aan de inrichting is nog wat werk.

Meer updates:

  • Op 11 juni organiseerden we een benefiet die maar liefst 8500 EUR heeft opgebracht. 3000 EUR daarvan hebben we meteen overgeschreven naar CPCS.
  • Op 1 november kregen we een hartverwarmend verslag van Inge waarin ze ons uitgebreid verteld wat ze allemaal met onze gift heeft kunnen verwezelijken.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze projecten en benefietacties.