Dag Marc,

Ik stuur je alvast het budget door voor het meisjescenter in Dolakha. Ondanks de hinder wegens de monsoonregens werd er toch goed gewerkt en het meisjescenter is zo goed als klaar. Nu is het weer Dashain en Tihar, het nepalese kerst en nieuwjaar, en is iedereen aan het feesten. Dus weer een maandje vertraging maar Nepal had dit wel even nodig na de aardbevingen, blokkades en een zeer koude winter. Het lijkt wel of de bergen dooreen gerammeld zijn. Door de hevige monsoonregens zijn er ontzettend veel landverschuivingen en geblokkeerde wegen. Het was overal stenen en slijk ruimen en het bouwmateriaal werd moeizaam naar Dolakha gebracht. We proberen zoveel mogelijk met lokale materialen te werken maar sommige zaken zoals cement moeten we nu eenmaal van Kathmandu naar daar brengen.

Ik stuur je in bijlage het budget voor de opstart van het meisjescenter en de werkingskosten voor 2017. In aparte mails zend ik je ook foto's. Het internet is hier zo vreselijk traag en het is lastig om grote bestanden te verzenden.

Moesten er onduidelijkheden zijn in het budget of je vindt dat ik er meer tekst en uitleg bij moet geven, please let me know.

Op de foto's zie je ook dat de nieuwe ambulance is aangekomen, dit is een schenking van 5 Rotary clubs. Het was een werk van lange adem voor we dat voertuig eindelijk de grens van India naar Nepal overkregen. Er werd al dankbaar gebruik van gemaakt. Mensen moesten in het verleden 3 uur stappen om bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis te komen. Nu is het wel hobbelen en slippen over de slechte weg van Deurali-Dolakha, waar ons center is, naar Charikot maar kom, beter dan dat hele eind te voet met een zieke op je rug.

En zo komt het langzaam maar zeker wel goed daar. Volgende papieren oorlog is de toestemming om de healthpost te mogen runnen. We luisteren niet altijd braaf naar wat die regering hier zegt, stiekem draait die healthpost al, maar infeite "mag het niet".

Nu is het kwestie dat die meisjes naar school gaan, dat die schooltjes gesteund worden, dat die familie's gesteund worden... en dat ons meisjes center zo snel mogelijk opengaat zodat we hen de opvang kunnen bieden die ze zo hard nodig hebben.

Ik hoop dat je hier al wat aan hebt. Nogmaals, indien je meer info wil: u vraagt, wij draaien. Zoals jullie vast zullen begrijpen kunnen we dit alles niet waar maken zonder geld. Wegens de moeilijke omstandigheden hebben de transportkosten van bouwmateriaal aan ons budget geknabbeld. Mag ik dan ook vragen om dit allemaal even te bekijken en de beloofde tweede schijf van jullie donatie te storten. We hebben het echt heel hard nodig! Nogmaals een warme dank dat we dit allemaal door mensen zoals jullie kunnen doen. Nog even dit: het budget is opgesteld om meisjes die nog in hun dorp wonen naar school te laten gaan plus het opvangcenter voor meisjes in Dolakha. De opvang in dit center is residentieel maar zeker geen home! Wij werken steeds met de dorpsgemeenschap, kinderen horen thuis te zijn bij hun familie. Indien die familie het moeilijk heeft wordt er gekeken wat er voor die mensen gedaan wordt zodanig dat zij voor hun kinderen kunnen zorgen.

Hartelijke groeten,
Inge

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze projecten en benefietacties.